6781fb20 2a44 4868 ac41 9c03e2245043

Dag van de leerkracht

Editie 2021
Op donderdag 14 oktober organiseert Film Fest Gent in samenwerking met JEF een inspiratiedag voor leerkrachten. Je ontdekt mogelijkheden om op een creatieve manier film te gebruiken om media- en filmwijze vaardigheden te stimuleren bij je leerlingen. Je gaat aan de slag met concrete tools, gaat in dialoog met filmmakers en wisselt ideeën uit met collega-leerkrachten.

Programma Dag van de Leerkracht 2021

9u30: Verwelkoming en introductie
9u45: Filmvertoningen in Kinepolis Gent en nagesprek met filmmakers
10u30: Vorming ‘actief kortfilm kijken en bespreken’
11u30: Lunchpauze
12u30: Vorming 1 naar keuze (zie programma onderaan)
13u45: Vorming 2 naar keuze (zie programma onderaan)
15u00: Afsluitend rondetafelgesprek en vragenronde
15u30: Voorzien einde

Kies twee van deze vormingen voor de sessies om 12:30 en 13:45.

Games in de klas

Hoe kan je als leerkracht videogames succesvol integreren in je lessen? Jeroen Heremans is leerkracht Engels, Nederlands en geschiedenis. Hij omschrijft zichzelf als ‘onderwijsdurver’ met zijn bedrijf Geek My Class inspireert hij leerkrachten om aan de slag te gaan met gaming in het onderwijs. Tijdens deze vorming geeft Jeroen veel praktische toepassingen van games in verschillende lessen mee. Vervolgens laat hij de leerkrachten kennismaken met enkele games rond taal, STEM, social skills en vakoverschrijdend werken.
Doelgroep: vanaf 3e graad lager en secundair onderwijs
Docent:Jeroen Heremans, Geek My Class

Geluid in de film

Geluid heeft een sterke impact op de betekenis van beelden. Ook in de kortfilm speelt geluid een belangrijke rol. In dit station ga je slag te gaan met geluidseffecten en voice over. We reiken enkele bruikbare en vakoverschrijdende werkvormen aan om te experimenteren met geluid in de klas.
Docent: JEF

Hoe kritisch kijken naar beelden

In een wereld waar de voortdurende stroom aan media niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, kan het soms moeilijk zijn om te herkennen hoe het onze gevoelens, kennis en ons gedrag beïnvloedt. Propaganda, fake news, … We worden er allemaal mee geconfronteerd. Hoe kan je leerlingen kritisch leren kijken naar beelden? Je ontdekt tools om deze overtuigende technieken te herkennen en om te zetten in actieve creatieopdrachten.
Doelgroep: vanaf 3e graad lager en secundair onderwijs
Docent: JEF

Na afloop ontvangt elke deelnemer een digitaal informatiepakket met bijkomende tips en een attest van deelname. De deelnameprijs bedraagt 15 euro. In deze prijs is lunch inbegrepen.

Inschrijven kan via deze link.

In samenwerking met

JEF logo