Actrice Vanessa Redgrave vertegenwoordigt UNICEF.
De film Julia (1977), van regisseur Fred Zinneman, vertelt het aangrijpende verhaal van een hechte vriendschap tussen de schrijfster Lillian Hellman en haar jeugdvriendin Julia, en hun anti-nazistische acties tijdens de tweede wereldoorlog. Jane Fonda speelt Lillian Hellmann en Vanessa Redgrave schittert in de rol van Julia. Jason Robards vertolkt de rol van Dashiell Hammet, Lillian's partner. De film is eveneens het debuut van Meryl Streep.
De film werd beloond met een Academy Award voor the Best (Adapted) Screenplay, the Best Supporting Actor (Jason Robards) en the Best Supporting Actress (Vanessa Redgrave).
Vanessa Redgrave zal de vertoning van Julia zelf bijwonen. Deze heeft plaats op 18 oktober in Kinepolis Gent om 10u. Een ticket kost € 25 (inclusief receptie achteraf in aanwezigheid van Vanessa Redgrave). De kaartenverkoop start vanaf 27 september aan de festivalkassa's.
De Britse actrice Vanessa Redgrave is niet alleen alom geprezen voor haar acteerprestaties maar staat ook bekend als gedreven vredesactiviste en Unicef Goodwill Ambassadrice.
Acteren zat Vanessa Redgrave in het bloed. Haar hele familie is zowat actief in de theaterwereld en al op jonge leeftijd zette ze haar eerste stappen op het toneel en het duurde niet lang voor ze ook op het witte doek te zien was. In 1959 vervoegde ze op 22-jarige leeftijd het befaamde Stratford-Upon-Avon Theatergezelschap en twee jaar later de Royal Shakespeare Company, waar ze met de meest getalenteerde acteurs van haar generatie speelde. Internationale erkenning kreeg ze in 1966 door haar rol in Blowup van Michelangelo Antonioni. Een jaar later schitterde ze in Camelot. Naast haar gerenommeerde acteerprestaties laat Redgrave zich ook opmerken als een gepassioneerde vredesactiviste. Al in haar tienerjaren verzamelde ze in de straten van Londen geld in voor Hongaarse vluchtelingen.
Tijdens de golfoorlog in Irak werkt Vanessa Redgrave voor het eerst voor UNICEF. In april 1991 organiseert ze een evenement in de London's Royal Albert Hall waarvan de winst gebruikt wordt voor het oprichten van fondsen ten voordele van de kinderen in Irak. Meteen daarna onderneemt ze samen met een cameraman en enkele andere UNICEF-medewerkers een 72 uren-durende trektocht doorheen Irak, die resulteert in een pakkende film die voor UNICEF heel wat extra geld in het laatje brengt. Redgrave blijft de wereld bewustmaken van de schending van de kinderrechten door onder andere haar televisieprogramma Wake Up World en verscheidene evenementen in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In juni 1995 wordt ze UNICEF-ambassadrice. Sindsdien is ze steeds actief gebleven aan het Kinderen-Eerst front.