De queens van House of Lux bezorgen de rode loper extra glamour

House of Lux promofoto 1 FFG2024
Nieuws 08 okt 2024
Op 17 oktober gaat Alexis Langlois' muzikale queer melodrama Les reines du drame in première op Film Fest Gent. De perfecte gelegenheid voor de queens van het Gentse drag-performance collectief om met hun glitter en glamour de rode loper in te palmen.

Rode loper vol glamour

Een rode loper is altijd wel het perfecte excuus om je meest fonkelende outfit uit de kast te halen. De drag queens van House of Lux doen er naar aanleiding van Les reines du drame een fabuleus schepje bovenop en nemen op 17 oktober om 21:00 de rode loper aan Kinepolis Gent over, in hun geheel eigen stijl. Verwacht je aan glamour met een hoofdletter G, flitsende performances (en nog meer flitsende camera's), queer joy en een ode aan je extravagante zelve!

Kom naar de rode loper op 17 oktober

  • 21:00 | Drag performances van de House of Lux-queens: Susan from Grindr, Mauve Lux en Krietjur
  • 21:15 | Alexis Langlois, regisseur Les reines du drame

Drag- & dramaqueens

Dat de queens van House of Lux de rode loper een explosie van kleur komen geven, heeft alles te maken met de festivalfilm Les reines du drame, het debuut van de Franse regisseur Alexis Langlois dat zich vrolijk uit als een flashy muzikaal queer melodrama gevoed door cult en popcultuur. Les reines du drame maakte op het filmfestival van Cannes kans op de Queer Palm en is een hypergestileerde homage aan Europop en de bijhorende diva's.

Langlois' genderqueer spektakelstuk past helemaal bij de missie van House of Lux. Het Gentse collectief wil een safe space creëren waar iedereen zichzelf kan zijn.

17
donderdag oktober
+ Gast
21:45 Kinepolis 4 Ondertitels: Nederlands - Engels
18
vrijdag oktober
+ Gast
14:30 Kinepolis 6 Ondertitels: Nederlands - Engels
20
zondag oktober
14:30 Sphinx 1 Ondertitels: Engels
House of Lux embleem 01

House of Lux

House of Lux werd opgericht in 2017 en was zo het eerste queer drag-collectief in Gent. Sindsdien is House of Lux uitgegroeid tot een icoon van de queer scene in België en een drijvende kracht binnen de Gentse queer community. Met hun kenmerkende inclusieve evenementen - zoals Queerly Beloved, FETCH en BOTOX - hebben ze al tal van harten veroverd. House of Lux zette ook al tal van samenwerkingen op, met onder meer Opera Ballet Vlaanderen, MSK Gent, Telenet, Studio Brussel en Average Rob.

Tags

FFG2024