De Uitloper: 'Hostages'

02 dec 0002
Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren vroegen we Sabba en Maya wat ze vonden van 'Hostages', een film van Rezo Gigineishvili uit de Explore Zone.

Sabba: Het was een goeie film maar wel een beetje langdradig. Het was een hele lange opbouw.

Maya: Ik vond de lange opbouw goed, ik had verwacht dat de film zich vooral in het vliegtuig zou afspelen maar dat was dus niet zo en dat vond ik goed. Zo leer je echt de mensen kennen, hierdoor is het ook veel emotioneler.

Georgische cinema is lang inactief geweest.

Sabba: Ik ben zelf afkomstig uit Georgië en daardoor was ik heel benieuwd. Georgische cinema is lang inactief geweest. Het was vooral in de tijd van de Sovjet-Unie dat we een bloeiende cinema hadden. De laatste decennia is het veel verminderd, daardoor was ik heel benieuwd naar wat ik zou zien.

De scène waar een huwelijk plaatsvindt, vond ik de beste. De scène was op een prachtige manier in beeld gebracht: de camera volgde één persoon non-stop. Ook de muziek was heel passend.

Maya: De trouw was een rustmoment in de film, de hele film draait rond de vliegtuigkaping en wat zich ervoor en erna afspeeld, maar dat was eigenlijk een moment weg daarvan.