Derde editie Xplorezone StuBru-Award

20 jun 2003
Filmfestival en Studio Brussel slaan opnieuw handen in elkaar.

Ook dit jaar is het Filmfestival Gent en Studio Brussel op zoek naar enthousiaste jonge kritische filmliefhebbers die zich onvoorwaardelijk kunnen vrijmaken van 7 tot en met 18 oktober 2003 in het kader van de Xplorezone StuBru-Award. Vijf jongeren tussen 18 en 26 jaar zullen zo'n 25-tal films bekijken en beoordelen. Zoals steeds is het Xplorezone aanbod een greep uit het algemene en ruimere festivalprogramma.

Kandidaat-juryleden kunnen zich nog tot en met 25 augustus schriftelijk voorstellen bij het filmfestival. Ze moeten daarvoor een stukje schrijven over een bioscoopfilm die hen recent naar de keel heeft gegrepen en doorslaggevende argumenten aanhalen waarom zij in de StuBru-jury moeten zetelen.

De kandidaten kunnen hun motivatie via mail opsturen naar info@filmfestival.be óf per post naar Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent, Xplorezone StuBru, Leeuwstraat 40b, 9000 Gent.

Volgende punten dienen nog eens extra te worden benadrukt: Alle juryleden moeten zich volledig vrij kunnen maken tijdens de festivalperiode (7 - 18 oktober 2003) en dit zowel overdag als 's avonds, tijdens de week als in de weekends. De juryleden gaan akkoord om alle in het Xplore-parcours opgenomen vertoningen, alsook juryvergaderingen en prijsuitreiking bij te wonen, en dit op eigen kracht. Ten slotte moeten de juryleden op 7 oktober de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en deze van 26 jaar niet hebben overschreden.

De leden van deze jury ontvangen een speciale accreditatie die gedurende de 10 dagen van het festival geldig is. De vijfkoppige StuBru-jury volgt het volledige parcours en geeft aan het einde van de rit de StuBru-Award van het festival - een kunstwerk van een student(e) aan de Academie Gent- aan de film die hen het meest is bijgebleven.

Verwacht geen pasklare cinema, maar werk van een nieuwe generatie filmmakers die een eigentijdse en eigenzinnige blik hebben op hoe jonge mensen vandaag denken en doen.

De Xplorezone brengt een zeer diverse selectie uit zowel 'Competitie', 'World Cinema' als 'A Look Apart'. De Xplorezone nodigt je met andere woorden uit op een oogverblindend avontuur doorheen de verschillende secties van het Filmfestival Gent. 's Avonds kunnen de leden even uitblazen tijdens de talkshow met StuBru gezichten Bram en Tomas in het gezellige festivalcafé.

Ook voor niet-juryleden wordt alles zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Tot en met 25 jaar geniet je van een speciaal tarief om u tegen te zeggen: € 3.30 (ipv € 5.50) voor filmvoorstellingen voor 18u, en € 5.30 (ipv € 8.50) vanaf 18u. Verder zijn er vijf- en tienritten kaarten, en de Wild Card die je voor geen geld verrassende films helpt ontdekken.

Info omtrent de Xplorezone jury kan je ook vinden op de website van Studio Brussel http://www.stubru.be.