Elliot Goldenthal, Nainita Desai en Martin Phipps headliners op WSA Film Music Days 2024

Headliners WSA FMD 24
Nieuws 06 sep 2024
De WSA Film Music Days bieden een blik achter de schermen van de filmmuziekwereld. Deze paneldiscussies, interviews en masterclasses vormen een uitgelezen kans om de componisten achter de muziek te leren kennen. Ontdek het creatieve proces van bekroonde componisten als Nainita Desai en Antony Willis in een intieme setting, of dompel je onder in het oeuvre van Elliot Goldenthal, die dit jaar de WSA Lifetime Achievement Award ontvangt, en The Crown-componist Martin Phipps.
Composers talk

Tickets

Ontdek het volledige programma van de WSA Film Music Days. Je kunt tickets kopen voor elk afzonderlijk evenement. Tickets voor de WSA Workshops en WSA Intimate Conversations zijn later deze maand beschikbaar.

De WSA Film Music Days zijn de jaarlijkse viering van muziek voor het grote en kleine scherm wereldwijd, georganiseerd tijdens Film Fest Gent. ‘S avonds weerspiegelen twee concerten van wereldklasse het beste wat de filmmuziekindustrie te bieden heeft. Overdag onderzoeken Talks & Masterclasses hoe de industrie in elkaar zit en hoe ze actuele veranderingen en uitdagingen te lijf gaat.

Naast Composer's Talks met bekroonde componisten als Elliot Goldenthal en Martin Phipps, en panels die de staat van de filmmuziekindustrie onder de loep nemen, presenteert de WSA twee nieuwe kleinschalige concepten. Tijdens de WSA Workshops trekken componisten als Simon Franglen en Jeff Russo met een kleine groep de studio in voor een unieke, muzikale reis door het creatief-technische proces dat de kern vormt van hun scores. Tijdens de WSA Intimate Conversations wordt een klein aantal deelnemers uitgenodigd om in gesprek te gaan met ervaren componisten als Nainita Desai en Anthony Willis, die hun persoonlijke visie delen over de kunst van film-, televisie- en gamescoring.