Filmfestival Gent beloont korte films met € 16.500

03 mei 2005
Met drie competities op zoek naar nieuw talent
Met zijn drie competities voor korte films waar een prijzenpot van € 16.500 aan verbonden is, bewijst het Filmfestival Gent ook dit jaar dat de korte film een essentieel onderdeel is in zijn programmatie. De drie competities zijn: de ACE korte filmcompetitie voor Vlaamse studenten; de competitie voor Belgische korte films en de Prix UIP competitie voor Europese korte films. De ACE korte filmcompetitie voor Vlaamse studenten wordt al voor de vijfde keer in samenwerking met ACE Digital House georganiseerd. De winnende regisseur krijgt van ACE Digital House een premie van € 2.000 en een postproductie premie van € 7.500 voor zijn of haar nieuw filmproject. Deze premie kan worden gebruikt voor de montage of voor digitale afwerking van beeld of geluid. Alle door studenten aan de Vlaamse filmscholen gedraaide korte films komen in aanmerking op voorwaarde dat ze niet langer dan 26 minuten duren. Het gaat dus niet alleen om de eindwerken.
Klik hier voor het volledige reglement De Nationale Loterijprijs voor de Beste Belgische Korte film ter waarde van € 5.000 wordt door een Belgische jury toegekend. Er komen maximum 15 korte films in aanmerking die na 1 oktober 2004 zijn afgewerkt en nog aan geen enkele Belgische competitie deel hebben genomen. Ze mogen niet langer dan 20 minuten duren.
Klik hier voor het volledige reglement. De Prix UIP competitie voor de Beste Europese korte film, wordt georganiseerd in samenwerking met de European Film Academy. De winnende film krijgt € 2.000 en wordt automatisch genomineerd voor de Prix UIP for Best European Short waar €10.000 aan verbonden is.
Klik hier voor het volledige reglement. Alle aan de drie competities deelnemende films moeten op 16, 35, 70 mm of Betacam SP/Digital formaat kunnen worden vertoond. Kandidaten sturen hun korte film op DVD of VHS, samen met info, foto's, persdossier, biografie van regisseur, naar Wim De Witte (Filmfestival Gent, Leeuwstraat 40b, 9000 Gent). De definitieve selectie wordt begin september bekendgemaakt.