Idee 05: Filmideeën gezocht!

12 jun 2005
Oproep tweede editie filmideeënmarkt tijdens 32e Filmfestival Gent

Op zaterdag 15 oktober 2005, tijdens het Filmfestival Gent, zal de tweede editie van de filmideeënmarkt Idee 05 plaatsvinden. Initiatiefnemers Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Scenaristengilde doen opnieuw een oproep aan kandidaat-deelnemers om hun ideeën voor audiovisuele creaties in te sturen voor geïnteresseerde regisseurs en producenten.

Net als vorige editie is deelname aan Idee 05 kosteloos en kunnen zowel professionelen als niet-professionelen zich inschrijven. Elk goed idee komt in aanmerking: voor korte en lange films, documentaires, experimentele creaties, animatiefilms, tv-films, tv-fictiereeksen, etc.

Mensen met een ijzersterke idee kunnen hier het Idee 05 deelnameformulier downloaden.

Alle volledig ingevulde formulieren dienen vóór 15 juli 2005 te worden teruggestuurd naar projectverantwoordelijke Erik Lamens op erik@lamens.org.

De eerste filmideeënmarkt in Vlaanderen werd op 4 oktober 2004 gelanceerd tijdens het Filmfestival Gent en kende meteen een succesvolle start. Zo'n 120 deelnemers, waaronder opvallend veel jonge mensen, stuurden in totaal bijna 200 ideeën in. Daarvan kozen 25 regisseurs en producenten ruim 90 projecten. Op de dag van de markt vonden 173 meetings (elk zo'n 30 minuten) plaats, na afloop van het Festival werden nog een 100-tal meetings georganiseerd.

Op basis van reacties van deelnemende scenaristen, regisseurs en producenten wordt de tweede editie van de filmideeënmarkt verder bijgestuurd. Zo wordt o.a. het pitchingformulier gebruiksvriendelijker gemaakt; met tips voor het opstellen van een goede synopsis, en wordt tijdens Idee 05 een informele chill-out zone voorzien voor spontane meetings.

Idee 05 reglement + deelnameformulier kan je hier downloaden:

Klik hier voor reglement

Klik hier voor het deelnameformulier

Projectverantwoordelijke Idee 05
Erik Lamens
Scenaristengilde
erik@lamens.org /

www.scenaristengilde.be

Contact
Vlaams Audiovisueel Fonds vzw
Ines Van de Velde
T 02 226 06 30
ivandevelde@vaf.be / www.vaf.be

Internationaal Filmfestival van Vlaanderen

- Gent
Wim De Witte
T 09 242 80 60
info@filmfestival.be / www.filmfestival.be

Met de steun van de Vlaamse minister van Cultuur