Vier verrassingsfilms tijdens Knack Filmdag op FFG2024

Jo Röpke uitreiking Knack
Nieuws 12 sep 2024
Op 12 oktober palmt Knack een van onze zalen in met een zorgvuldig samengesteld programma van vier festivalfilms. Welke titels Knack Focus-recensent Dave Mestdach uitkiest, blijft een geheim tot het laatste moment. Dat het stuk voor stuk eigenzinnige films zullen zijn, staat vast.

Waar te beginnen in een programma van om en bij de 150 titels? Knack helpt je op weg. Elk jaar selecteert Dave Mestdach, Chef Film van Knack Focus, vier topfilms uit het programma van Film Fest Gent. Op 12 oktober, tijdens de 51ste editie van het festival, worden de films achtereenvolgens getoond in Kinepolis Gent. Om 9u gaat de eerste film van start, de vierde en laatste start om 16u30. Welke films vertoond worden, blijft een verrassing tot het allerlaatste moment. En juist dat maakt deze filmdag zo uniek. Vorig jaar stond niet alleen openingsfilm Holly op het programma, maar ook Oscarwinnaar Poor Things. Bij Knack en Film Fest Gent zit je met andere woorden goed voor een dag voor kwaliteitscinema.

Naar jaarlijkse gewoonte reikt het weekblad die dag ook de Jo Röpcke Award uit aan een filmmaker die zich het afgelopen jaar wist te onderscheiden en een buitengewone verdienste leverde. Wie dit jaar naar huis gaat met de prestigieuze award, genoemd naar de toonaangevende BRT-recensent Jo Röpcke die bijna dertig jaar lang werkte als presentator en samensteller van het BRT-filmprogramma Première, ontdek je op 12 oktober.

Knack Filmdag 960x270

Tags

FFG2024